Selecteer een pagina
Hoeveel heb je écht nodig om te kunnen leven?

Ilse Lathouwers

Ik help je om meer klanten aan te trekken met een mooie, overzichtelijke website die rust uitstraalt. En ik schrijf over minimalisme, ondernemen en innerlijke rust.

Gepubliceerd op 28/07/2021

Over: Vrijheid

Hoeveel heb je écht nodig?

Ben jij ook gek op non-fictie boeken? Ben jij ook steeds om zoek naar meer inspiratie en nieuwe inzichten?

Gisteren vroeg ik me af waarom ik al die boeken eigenlijk lees. Welke behoefte zit daarachter? Dat is een leuke vraag om eens na te denken. Per boek. 🙂

Ik zag onlangs deze quote van Tamar Valkenier.

“Ik heb geen bezittingen. Geen huis, geen kledingkast, geen auto en geen telefoonabonnement. Ik heb alleen een fiets, tentje, slaapmat en een lange en korte broek.”

Dan maakt mijn hart echt een driedubbele salto met schroef, want ik heb een gigantisch groot verlangen naar ‘minder’. Om met zo weinig mogelijk te kunnen leven.

Ik kocht meteen haar boek ‘Fulltime avonturier’.

Om diezelfde reden las ik ook al de 2 boeken van Miriam Lancewood. Zij trok jaren rond in de wildernis van Nieuw Zeeland met niet veel meer dan alleen een tentje, slaapzak en een pan om eten te maken.

Niet dat ik die ambitie heb om in de sneeuw in een tentje te slapen en zelf hazen te schieten om eten te hebben. Maar het maakt wel duidelijk dat je echt niet veel nodig hebt in het leven.

Ik leerde Miriam Lancewood en Tamar Valkenier kennen dankzij het programma ‘Floortje naar het einde van de wereld’ waar meer verhalen verteld worden van mensen die andere keuzes maken. Heel inspirerend. 😊

Maar goed. Terug naar de vraag, waarom je de boeken leest die je leest. Welke behoefte eronder zit. Wat je erdoor hoopt te leren of kunnen.

En … zou het ook kunnen dat je eigenlijk al genoeg weet? Dat je nu je dromen in de praktijk mag gaan zetten. Erop vertrouwen dat je het juiste zult doen en dat je kunt bijsturen als dat nodig zou zijn en dat je dan zult weten welke andere richting je uitmoet.

Wil je meer van dit soort tips?
Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief. 🙂

En volg me op social media

0 reacties

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…