Selecteer een pagina
Had ik maar geweten dat het ook anders kon …

Ilse Lathouwers

Ik help je om meer klanten aan te trekken met een mooie, overzichtelijke website die rust uitstraalt. En ik schrijf over minimalisme, ondernemen en innerlijke rust.

Gepubliceerd op 02/11/2021

Over: Vrijheid

Heb je dat ook al gehad, dat je op een begrafenis bent in een kerk en dat je zoiets hebt van “Alé seg … waarom moet dat hier heel de tijd over God gaan? En moeten die bijbelteksten nu écht?”. Dat heeft allemaal niks te maken met de persoon waar ik afscheid van neem.

Maar het lijkt dat het altijd zo gedaan wordt en dat het dus wel zo zal moeten. Misschien is het iets wettelijks ofzo?

Dat dacht ik ook. Tot ik Katrien Smeyers leerde kennen en hoorde wat zij allemaal mogelijk maakt met Rebel Ceremonies.

Ik zat vandaag lang met haar samen (omdat ik haar nieuwe website ga maken) en kwam zoveel interessante dingen te weten!

1. Wettelijk moet er eigenlijk niet zoveel

Wettelijk moet er eigenlijk echt niet zoveel.

Het overlijden moet door een arts vastgesteld worden, want die moet een overlijdensattest opmaken en het moet aangegeven worden in het gemeentehuis bij de burgerlijke stand en binnen een bepaalde tijd moet het lichaam overgedragen worden aan de nabestaanden en er zijn regels over het vervoer van het lichaam. Maar dat is het.

2. Je hoeft niet met een traditionele begrafenisondernemer samen te werken

Er zijn natuurlijk wel heel wat praktische dingen te regelen.

En je wil uiteraard op een hele mooie manier afscheid nemen.

Maar daarvoor heb je geen klassieke begrafenisondernemer nodig. Katrien van Rebel ceremonies kan je bij al deze dingen helpen.

3. Een begrafenis hoeft helemaal niet in een kerk of aula plaats te vinden

We zien het altijd zo gebeuren, dus denken we dat dit zo hoort. Maar afscheid nemen van iemand kan op gelijk welke plaats.

Als je met een kleine groep bent, van zo’n 15 mensen bijvoorbeeld, waarom de ceremonie niet in het huis van de overledene organiseren? Of op een plaats die belangrijk was voor die persoon? In een bos, in een café, in het Sportpaleis, op het strand of in de motoclub.

4. Alles is mogelijk

Wil je metalmuziek tijdens de ceremonie, of een zoektocht waarbij de erfgenamen op zoek moeten naar de urne en degene die die het eerst vindt krijgt de erfenis? (lees het hele verhaal hier). “Hoe zotter hoe liever” is Katrien haar motto.

Zo organiseerde ze ook eens een hele mooie uitvaart in het Arboretum. Omdat dat een plaats was waar de vrouw die overleden was vaak kwam. Ze had zo haar plaatsjes waar ze vaak ging zitten. En op die bankjes, werd tijdens de uitvaart ook halt gehouden en een verhaal verteld. Wat het heel mooi en intiem maakte.

Je kan ook starten met een receptie of driegangenmenu ipv een koffietafel achteraf te doen. Of een goodie bag meegeven met een aantal cd’s in omdat de overledene 2000 cd’s had staan en de familie niet wist wat ze daarmee moesten aanvangen en het ook een mooi persoonlijk aandenken was.

Voor het standaard ’tekstje – muziekje – tekstje – muziekje – tekstje – muziekje’ heb je Katrien niet nodig. Maar wil je echt een heel persoonlijke ceremonie, waar het echt over de persoon gaat, dan is Katrien degene die je nodig hebt.

5. Een heel persoonlijke en originele uitvaart hoeft niet duurder te zijn dan een traditionele

Gaat dat dan niet duur zijn? Nee, in tegendeel.

Een traditionele begrafenisondernemer heeft een aula van 1.000.000€ en een lijkwagen van 200.000€ af te betalen die hij doorrekent naar zijn klanten. En als hij samenwerkt met anderen neemt hij daar best wel grote marges op.

Rebel ceremonies heeft die kosten niet en werkt ook niet met marges op tarieven van mensen met wie ze samenwerkt.

Zo kan je een hele mooie, unieke, persoonlijke uitvaart hebben voor een heel betaalbare prijs. Zij houdt rekening met jouw budget en wensen.

Over Katrien

Katrien is een Punkrebelondernemer.  Ze wil dat mensen hun goesting kunnen doen, en ‘Dat gaat niet’ staat niet in haar woordenboek. ‘Dat lossen we allemaal op’ wel.

Ze denkt out of the box en is supercreatief.

Ze realiseert jouw wensen. En vaak maakt ze die net nog iets mooier dan je oorspronkelijk in gedachten had. Voor een heel haalbaar budget.

En je kan helemaal kiezen. Wil je heel veel zelf doen, of wil je net alles uit handen geven? Alles kan.

Ze doet dit werk al 25 jaar en werkt samen met haar rebel team dat bestaat uit een sprookjescreator, een designster en een begrafenisonderneemster.

Conclusie

Ik hoop dat je het niet meteen nodig hebt, maar als je van iemand moet afscheid nemen, bel dan naar Katrien en zij zorgt voor een heel mooi, intiem of net superzot, maar altijd heel persoonlijk afscheid.

Oh … en by the way: ze helpt je ook met het organiseren van een mega origineel huwelijk.

Check out www.rebelceremonies.com (binnenkort met nieuwe website die ik voor haar aan het maken ben).

Wil je meer van dit soort tips?
Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief. 🙂

En volg me op social media

0 reacties

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…