Selecteer een pagina
Wil je leuke kleren kopen of de vrijheid om altijd te kunnen doen wat je graag doet?

Ilse Lathouwers

Ik help je om meer klanten aan te trekken met een mooie, overzichtelijke website die rust uitstraalt. En ik schrijf over minimalisme, ondernemen en innerlijke rust.

Gepubliceerd op 04/08/2021

Over: Vrijheid

Dinsdagochtend iets voor 6 uur. Ik word wakker, check de weer-app en zie dat het niet zal lukken om deze ochtend met de honden te gaan wandelen aan het meer waar ik elke ochtend (als het niet regent) vroeg ga wandelen.

Het is ook nog te vroeg om op te staan. Dus ga ik maar eens door Facebook.

Al snel kom ik een advertentie tegen voor een keitoffe broek. Deze. 🙂

Wauw. Echt helemaal mijn ding. En maar 39€. En ik ben net zo’n beetje een nieuwe kleerkast aan het samenstellen met enkel kleren die ik nodig heb en echt heel mooi vind en graag draag. Zou ik …?

Ik kopieer de link en zet het in mijn to do lijstje in OneNote. Om straks verder te bekijken.

Ik scroll verder en dan kom ik dit inspirerende filmpje tegen over FIRE (financial independent retire early) tegen. Er is ook een uitgebreide superinteressante documentaire over: Playing with FIRE.

Juist. Minder uitgeven. Enkel de dingen die echt nodig zijn. Om dan zoveel mogelijk te kunnen sparen om genoeg geld bij elkaar te krijgen om niet meer te moeten werken voor het geld en te kunnen doen wat je gewoon heel graag doet.

Of … gewoon minder geld uitgeven en minder dingen ‘willen’ nu om het nu meteen al wat rustiger aan te kunnen doen.

Ik delete de link in mijn to do lijstje en besluit vandaag mijn Excel met uitgaven erbij te nemen om nog eens te berekenen hoeveel ik momenteel zou nodig hebben als ik echt voor FIRE zou willen gaan.

Ik hou nu al sinds augustus 2017 al mijn uitgaven en inkomsten bij. Echt superhandig om te weten hoeveel je maandelijks uitgeeft, hoeveel je eigenlijk echt zou nodig hebben, waar je nog op zou kunnen besparen en hoeveel er nodig is om financieel onafhankelijk te worden. De regel daarvoor zou zijn dat je moet bekijken hoeveel geld je per jaar nodig hebt, en dat vermenigvuldigen met 25. Als je dat belegt, dan kun je de rest van je leven verder.

En mensen die niet meer moeten werken, gaan dan meestal niet in een hangmat liggen, maar gaan iets doen wat ze heel graag doen en verdienen daar dan vaak nog meer mee dan wat ze ervoor verdienden toen ze voor een baas werkten. Niet altijd. Hoeft ook niet meer. Kies maar. 🙂

Ja, ’t is minder luxe. Maar met minder luxe kan je ook een heel fijn leven hebben. En je krijgt er in de plaats vrijheid en tijd voor. Dat is voor mij pas pure luxe. 😊

Wil je meer van dit soort tips?
Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief. 🙂

En volg me op social media

0 reacties

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…