Selecteer een pagina

 het kan ook anders

Mijn verhaal

10 Jaar geleden gaf ik mijn vaste job op en startte ik als freelance recruiter omdat ik meer vrijheid wou. Ik werkte vanaf dan meestal nog maar 2 à 3 dagen per week

Ondertussen ging ik verder op zoek naar oplossingen voor een leven met meer vrijheid en rust.

Zo ging ik onder andere op zoek naar manieren om mijn kosten te verlagen. Want minder kosten = minder moeten = meer vrijheid.

Dus ging ik uitzoeken hoe ik goedkoper kon wonen. Het zag er naar uit dat je mooie dingen kon doen met scheepscontainers en ook over wonen in een Tiny House heb ik veel uitgezocht en geschreven op mijn blog.

Uiteindelijk besloot ik van Oost-Vlaanderen naar Limburg te verhuizen (naar een gewoon huis), om mooi, rustig en goedkoper te kunnen wonen.

Ik verkocht ook mijn Audi A6 van 2 jaar oud met alles erop en eraan en rij nu rond met een VW Touran van 17 jaar oud.

Geleidelijk aan voelde ik een steeds groter verlangen naar ‘minder‘. Minder prikkels, minder input, minder spullen. En meer rust.

Ik begon mijn huis heel grondig te ontspullen, tot ik enkel nog de essentie over had.

Ook wou ik mijn digitale input en prikkels verminderen. Daarom ging ik grondig digitaal opruimen. Een lege inbox, bijna alle meldingen uit, alle bestanden en informatie overzichtelijk en gemakkelijk vindbaar op een plaats waar ik er altijd bijkan.

Mijn grootste verlangen is om altijd innerlijke rust te voelen in gelijk welke situatie. Daarom begon ik te experimenteren met concepten als onthechten, aanvaarden, vertrouwen, dingen ruimte geven, geen verwachtingen hebben en connectie maken met ‘meer’ …

In september 2021 sloot ik opnieuw een hoofdstuk af. Ik stopte met mijn werk als freelance recruiter omdat ik vooral wou bezig zijn met wat ik het allerliefste doe en omdat ik nog meer vrijheid wou.

Ik maak nu websites en ben bezig aan een aantal online opleidingen over hoe je meer rust krijgt en hoe je toch kunt doen wat je graag doet, ook al zwem je niet in het geld. Binnenkort meer hierover.