Selecteer een pagina

Ilse Lathouwers

Ik schrijf over hoe ik werk maak van een rustig leven met veel vrijheid waarin ik kan doen wat ik graag doe en daar ook genoeg geld mee verdien

Gepubliceerd op 02/11/2020

Hoeveel foto’s heb jij op je smartphone en computer staan?

En hoe gemakkelijk is het, als je een bepaalde foto zoekt, om die snel terug te vinden?

Ik wil nu niet stoefen (of misschien wel een beetje 😉 ), maar bij mij gaat dat best wel snel.

En dat komt omdat ik altijd op de eerste van de maand een grote kuis hou in mijn foto’s. Dan verwijder ik alle foto’s die ik niet echt wil bijhouden. zonsopgang aan de Plas in Houthalen

Ik ga elke ochtend wandelen aan een meer hier in de buurt en dan trek ik soms wel 30 foto’s op een ochtend. Zo kom ik op het einde van de maand aan heel wat foto’s.

Mocht ik die allemaal bijhouden en ik zoek een foto van vorige zomer toen ik aan zee was, dan moet ik heel veel scrollen voor ik bij de juiste foto’s kom.

Er zijn foto’s die ik alleen op de dag zelf nodig heb. De mooiste foto van de zonsopgang aan het meer deel ik op Instagram en Facebook.

En de allermooiste foto’s hou ik wel bij, maar het heeft geen nut om ze allemaal voor altijd te bewaren. Hoe minder foto’s je bewaart, hoe makkelijker het is en hoe sneller het gaat om de foto die je zoekt, terug te vinden.

Gisteren heb ik bijvoorbeeld 408 foto’s verwijderd. 21 Mochten blijven.

digitaal opruimen foto's

Vaak ga ik ook nog eens door mijn oude foto’s en dan verwijder ik er nog wat extra.

Leuk hoor, om al je beste en mooiste herinneringen snel bij de hand te hebben, zonder dat je elke keer weer moet gaan beslissen welke de beste van de reeks is. Het vraagt niet veel tijd om het elke maand even te doen, en je gaat heel blij zijn met het resultaat. 🙂

===

Zin in tips en inspiratie over hoe je een rustig leven creëert waarin je kunt doen wat je graag doet en daar ook genoeg geld mee verdient? 

Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

0 reacties

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…