Selecteer een pagina

Ilse Lathouwers

Ik schrijf over hoe ik werk maak van een rustig leven met veel vrijheid waarin ik kan doen wat ik graag doe en daar ook genoeg geld mee verdien

Gepubliceerd op 09/02/2020

Ik las onlangs in een artikel over digitaal opruimen dat iemand maar 300 foto’s op zijn of haar computer had.

Whow…

Ik leef heel minimalistisch, mijn computer en administratie zijn hyperopgeruimd en gestructureerd, alleen… de foto’s op mijn computer… Dat zijn er nog wat te veel.

Maar foto’s trekken is nu eenmaal één van mijn hobby’s. Maar goed. Het is waar. Er staan veel meer foto’s op mijn computer dan ik moet bijhouden. Vaak 40 foto’s op een ochtend van De Plas waar ik ’s ochtends bij zonsopgang ga wandelen.

Dus… heb ik me er deze ochtend eens aangezet. Foto’s verwijderen.

Toen ik bezig aan het deleten was, besefte ik dat je eerst moet weten waarom je foto’s wil bijhouden.

  • Wil ik me later herinneren wanneer ik wat heb gedaan? En wil ik gewoon de mooiste herinneringen van die vakantie, of wil ik ook weten wanneer ik de vijver heb laten in orde zetten?
  • Wil ik mijn mooiste foto’s bewaren om eens te laten afdrukken om aan de muur te hangen?
  • Wil ik foto’s bewaren voor mijn artistieke projecten?
  • Wil ik foto’s van mijn familie en mijn honden en katten als herinnering voor later, voor als ze er ooit eens niet meer zouden zijn? En hoeveel moeten dat er dan zijn? Zijn 5 goede foto’s genoeg, of wil ik er 100?

En dan maar beginnen deleten hè…

Continu beslissingen maken kan vermoeiend zijn. Daarom is het handig op voorhand te weten wat je wil bijhouden en waarom.

Maar dan nog, is het niet iets dat je één keer doet en dan klaar.

Er waren jaren bij die ik al had opgeruimd. Maar toen ik er vandaag opnieuw doorging, mochten er weer heel wat extra foto’s weg.

Ik heb vandaag zon’ 4800 foto’s verwijderd en ik heb er nu nog zo’n 4600 over.

Ik ga het nu elke maand doen. De afgelopen maand opruimen en dan ook opnieuw door de maanden ervoor gaan. Uiteindelijk zal alleen nog de essentie overblijven.

===

Zin in tips en inspiratie over hoe je een rustig leven creëert waarin je kunt doen wat je graag doet en daar ook genoeg geld mee verdient? 

Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

0 reacties

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…