Selecteer een pagina
Een eenvoudige opzet van je Instagram accounts als je niet alleen dingen over je bedrijf wil delen
Webdesign eenvoudige website

Ilse Lathouwers

Ik help je om meer klanten aan te trekken met een mooie, overzichtelijke website die rust uitstraalt. En ik schrijf over minimalisme, ondernemen en innerlijke rust.

Gepubliceerd op 27/10/2021

Over: Ondernemen

Hoe zorg je voor een eenvoudige opzet van je Instagram accounts als je enerzijds een bedrijf hebt (in webdesign voor rebelse ondernemers, ik zeg maar wat 😉) en je daarnaast ook nog heel wat te vertellen hebt over andere dingen.

Je wil het eenvoudig en duidelijk houden. Maar je wil ook je ei kwijt.

Ik had vroeger alles op 1 account. Maar dat voelde niet echt kloppen.

Ik ben momenteel bezig met de opleiding ‘Long story short’ van Celine Charlotte. En dat heeft me op een goed idee gebracht.

Celine Charlotte doet het zo: ze heeft haar persoonlijke Instagramaccount waarop ze dingen deelt over haar als persoon, haar interesses, waar ze mee bezig is, ze deelt er tips enzovoort.

En dan heeft ze een aparte account voor haar bedrijf (opleidingen in haar geval). En daar zet ze gewoon een aantal basis dingen op zodat mensen die naar die account gaan kijken in één oogopslag zien wat ze doet.

In de stories op haar persoonlijke account verwijst ze dan wel eens naar haar bedrijfsaccount.

Het heeft heel wat voordelen:

  • Mensen volgen je vooral om wie je bent, minder om wat je doet.
  • Misschien hebben mensen nu geen nood aan jouw dienst en dan gaan ze je niet volgen, terwijl je later wel van pas kunt komen.
  • Het is makkelijker om dingen te schrijven over alle dingen die je bezighouden, dan steeds weer over hetzelfde onderwerp te moeten schrijven. Mensen geraken ook minder snel verveeld als er wat meer afwisseling in zit.
  • Het komt minder professioneel en duidelijk over als ik over ‘vanalles en nog wat’ ga schrijven op mijn account die gaat over webdesign.
  • Mensen gaan niet graag weg uit Instagram, dus ze klikken liever door naar je bedrijfsaccount op Instagram, dan dat ze naar je profiel gaan om daar op je link te klikken.
  • Als je dan eens iets deelt over je bedrijf, kunnen mensen die interesse hebben doorklikken naar je bedrijfsaccount en de anderen gaan gewoon naar je volgende story.
  • Als je in de toekomst ooit een ander bedrijf wil starten, heb je al een community aan wie je ook over je nieuwe bedrijf kan vertellen.
  • Mensen krijgen een heel overzichtelijk beeld van wat je doet als ondernemer als ze naar je bedrijfsaccount gaan: wat doe je, hoe ziet het er uit, hoeveel kost het, een aantal reviews, hoe kunnen ze een afspraak inplannen … Ook als mensen je bedrijfsaccount taggen, is het voor bezoekers meteen heel duidelijk wat je doet.

Zelf ben ben ik heel erg gewonnen voor dit idee. Dus ga ik morgen mijn bedrijfsaccount op Instagram opbouwen zodat je de belangrijkste info in één oogopslag kan zien. En al de rest … deel ik op mijn ander account.

Wil je meer van dit soort tips?
Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief. 🙂

En volg me op social media

0 reacties

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…