Selecteer een pagina

Ilse Lathouwers

Ik schrijf over hoe ik werk maak van een rustig leven met veel vrijheid waarin ik kan doen wat ik graag doe en daar ook genoeg geld mee verdien

Gepubliceerd op 29/01/2021

Als je start als zelfstandige is één van de dingen die je gaat doen, een naam kiezen voor je bedrijf. Een aantal tips.

1. Check of het domein nog vrij is

Je zal waarschijnlijk ook een website (laten) maken, en ideaal gezien is het adres van je website dan ook de naam van je bedrijf. Op deze site kun je gemakkelijk domeinnamen opzoeken en kijken of ze nog beschikbaar zijn.

Als je bedrijfsnaam met .be (of .nl als je in Nederland woont) niet vrij zou zijn, zou je kunnen uitwijken naar andere extensies, zoals .eu of .com of nog andere extensies.

.com zou ik afraden, omdat het bij klanten in België en Nederland minder betrouwbaar overkomt. Probeer als het even kan .be (of .nl als je in Nederland woont) te kunnen hebben.

2. Doe geen speciale dingen met de spelling

Als het domein dat je graag zou willen niet beschikbaar is, zou je creatief kunnen zijn en het woord net een beetje anders gaan schrijven. Je staat er nu nog niet bij stil, maar als je iemand de naam van je bedrijf wil doorgeven, heb je altijd veel meer woorden nodig.

Zo had ik eens een bedrijf waarmee ik slow dating voor hogeropgeleide singles organiseerde. De naam was Laaikjoe. Ik moest er elke keer aan toevoegen, maar fonetisch geschreven, dus L – A – A – I – K – J – O – E. Dat zou ik niet meer opnieuw doen. 🙂

Zorg dat mensen je website zelf kunnen opzoeken als ze de naam kennen.

3. Waarom niet je eigen naam kiezen?

Waarom zou je niet je eigen naam kiezen voor je bedrijf en je website?

Het geeft je de vrijheid en flexibiliteit om er alles onder te doen wat je zou willen.

Als je andere dingen wil gaan doen, dan hoef je je er geen zorgen over te maken dat je bedrijfsnaam niet meer klopt.

Of als je een creatieve generalist of multi passionate bent en je wil regelmatig je aanbod aanpassen, is het zeker een aanrader om voor je eigen naam te kiezen.

Ook onthouden mensen de naam van je bedrijf niet altijd, maar als ze op je naam kunnen zoeken, komen ze snel bij de juiste info terecht.

In 2014 begon ik met een blog met tips voor een gelukkig leven. Ik had de site A Happy Life genoemd. Maar na een tijdje wou ik ook andere dingen doen, en ik voelde dat de naam niet meer klopte. Dus besloot ik begin 2021 de naam van mijn site te veranderen in ilselathouwers.be.

Dus… hou het eenvoudig als het even kan. 🙂

===

Zin in tips en inspiratie over hoe je een rustig leven creëert waarin je kunt doen wat je graag doet en daar ook genoeg geld mee verdient? 

Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

0 reacties

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…

Mijn favoriete mensen

Mijn favoriete mensen

Ze zeggen altijd dat je een doelgroep moet kiezen hè als ondernemer. En ik geloof ook wel dat dat werkt. Zowel voor...

Lees meer