Selecteer een pagina

Ilse Lathouwers

Ik schrijf over hoe ik werk maak van een rustig leven met veel vrijheid waarin ik kan doen wat ik graag doe en daar ook genoeg geld mee verdien

Gepubliceerd op 24/10/2020

Over: Mijn verhaal | Rust

Ik ben een leven aan het creëren met zoveel mogelijk vrijheid om te doen wat ik graag doe, zo weinig mogelijk zorgen en zoveel mogelijk rust.

Wat ik al allemaal heb gedaan om dat te realiseren?

Ik gaf mijn vaste job op om te starten als freelancer

In 2011 gaf ik mijn vaste job op om te starten als freelance recruiter.

Ik had nog geen zicht op een eerste opdracht, want als ze een freelancer nodig hebben, dan hebben ze die volgende week nodig en niet binnen 6 weken als je opzeg is afgelopen.

Ik had de afgelopen jaren wel in IT gewerkt, en dus niet meer in HR, maar ik had er vertrouwen in dat ik wel meteen een opdracht zou vinden. Dat moest ook, want nadat ik mijn BVBA had opgericht stond er nog 0€ op mijn spaarrekening.

Maar het kwam goed. De jaren nadien moest ik maar 2 à 3 dagen per week werken om rond te komen.

Ik verhuisde van Oost-Vlaanderen naar Limburg

In 2015 verhuisde ik van Ninove naar Houthalen omdat ik mijn kosten zoveel mogelijk wou verlagen, en een groot deel van mijn budget ging naar mijn woonlening. In Limburg heb je meer huis voor minder geld. Een goede zet.

Ik verkocht mijn Audi A6 en rij nu met een oude VW Touran

Ik wil zo weinig mogelijk leningen hebben, dus verkocht ik mijn Audi A6 met alles erop en eraan (ik was altijd een grote autoliefhebber) en rij nu met een VW Touran van 15 jaar oud. Weer minder kosten, dus weer wat minder ‘moeten’ en meer vrijheid. Ik heb nu enkel nog mijn woonlening.

Ik hou al mijn uitgaven bij

Sinds een aantal jaar hou ik elke Euro die er buiten gaat en binnenkomt bij in een uitgebreide Excel waardoor ik precies weet hoeveel ik nodig heb en als ik mijn uitgaven nog zou willen verlagen, zie ik op welke vlakken dat kan.

Ik heb mijn huis heel grondig ontspuld

Ik ben al jaren bezig met regelmatig eens een opuimrondje te doen in huis, om elke keer weer wat spullen naar de kringwinkel te brengen of te verkopen op 2dehands.

In de zomer van 2020 ben ik nog een stuk verder gegaan en ben ik ook meubels beginnen verkopen. Ik hou van ruimte, en nu staat mijn living vol ‘ruimte’. 🙂

Je kan vragen tijdens het ontspullen: ‘Heb ik dit nog nodig?’. Maar als je gaat vragen ‘Kan ik zonder?‘ dan kan er ineens nog veel meer weg.

Minder spullen geeft meer rust in je hoofd. En je leven wordt ook eenvoudiger. Je kan gemakkelijk aan de spullen die je echt gebruikt en je moet minder beslissingen nemen (zou ik dit of dat of dat of dat of dat aandoen).

Ik heb digitaal grondig geminimaliseerd

Ik heb mijn computer en smartphone heel grondig opgeruimd, hyper georganiseerd en heel veel dingen (bestanden, foto’s, apps) weggedaan.

Ik wil ook zo weinig mogelijk input. Dus staan al mijn meldingen af en mijn telefoon staat altijd op stil en ook mijn inbox maak ik altijd zo snel mogelijk leeg. Want zolang er nog een mailtje inzit dat zegt ‘Hier moet je nog op antwoorden’ voel ik een lichte onrust. ‘Inbox zero’ zo snel mogelijk dus.

Minder zorgen en angst

Ik probeer me zo weinig mogelijk zorgen te maken.

Ik ben een commitment met mezelf aangegaan, dat ik geen energie meer steek in dingen die niet nu meteen een antwoord of oplossing nodig hebben. Als ik begin te piekeren over iets dat zou kunnen gebeuren, dan denk ik aan mijn commitment en laat ik het los.

Ik luister vaak naar audio’s van Eckhart Tolle, om steeds meer te verankeren dat het beter is om je niet mee te laten sleuren in al die gedachten.

Ik probeer ook zo weinig mogelijk hangende beslissingen te hebben. Snel beslissen dus.

En ik probeer mijn to do’s ook altijd zo snel mogelijk gedaan te hebben. Zodat die niet voor onrust en een gevoel van ‘Ik moet nog …’ zorgen.

Nu de job van freelance recruiter niet meer is wat hij was (er wordt nu vooral verwacht dat je mensen gaat zoeken en aanspreken op LinkedIn en dat wil ik absoluut niet meer doen), betekent dat dat ik op een andere manier geld moet verdienen. Dat is wat zoeken en experimenteren en dat zorgt wel eens voor ongerustheid. Hoe ga ik genoeg verdienen?

Maar vandaag bedacht ik ‘Wat als ik nu eens nergens meer bang voor zou zijn?’. Misschien maak je betere keuzes als je dingen doet die je graag doet vanuit vertrouwen, dan wanneer je vanuit angst dingen gaat doen die je leert in marketing opleidingen, waarvan je voelt dat ze niet helemaal kloppen. Ik ga er mee experimenteren. 🙂

Nog een andere die ik vanaf nu in mijn lijstje ga proberen opnemen, is me geen zorgen meer maken over wat anderen ervan zullen vinden. Een uitdaging. 🙂

Dus, in het kort, wat doe ik voor meer:

  • Vrijheid om te doen wat ik graag doe: mijn uitgaven zo laag mogelijk houden, als zelfstandige werken
  • Minder zorgen: vertrouwen in het leven hebben en me aan mijn commitment houden om geen energie te steken in dingen die niet nu meteen een oplossing of antwoord nodig hebben
  • Rust: minder spullen, minder input

===

Zin in tips en inspiratie over hoe je een rustig leven creëert waarin je kunt doen wat je graag doet en daar ook genoeg geld mee verdient? 

Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

0 reacties

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…

Mijn favoriete mensen

Mijn favoriete mensen

Ze zeggen altijd dat je een doelgroep moet kiezen hè als ondernemer. En ik geloof ook wel dat dat werkt. Zowel voor...

Lees meer