Selecteer een pagina

Ilse Lathouwers

Ik schrijf over hoe ik werk maak van een rustig leven met veel vrijheid waarin ik kan doen wat ik graag doe en daar ook genoeg geld mee verdien

Gepubliceerd op 20/07/2021

Over: Mijn verhaal | Rust

Ik heb zo’n nood aan rust. Aan mijn batterijen opladen.

Dus moet ik ervoor zorgen dat alles zo snel mogelijk in orde is, dat alles gedaan is, dat mijn to do lijstje leeg is, dat alle mails in mijn mailbox behandeld zijn. Want dán ga ik rust vinden.

Dus check ik mijn mails van het werk nog op mijn vrije dagen en in het weekend. Zodat die kandidaten zo snel mogelijk kunnen ingepland worden (ik werk als freelance recruiter). En regel ik die volgende stappen met die kandidaat die ik zo graag wil aanwerven nog wel even ’s ochtends op een dag dat ik eigenlijk niet werk. Want anders moet die te lang wachten en zijn we haar misschien kwijt.

En zo blijven we maar doorgaan tot … alles gedaan is. Maar dat blijkt nooit te gebeuren. En ondertussen bleven de batterijen maar leeglopen.

Eens een halve dag vrijaf nemen, omdat ik niet meer kon. Een week out zijn omdat mijn lichaam zei dat het genoeg is. Terug vol goede moed herbeginnen. Om na de 2e werkdag weer helemaal aan 0 energie te zitten.

Dus trok ik aan de alarmbel bij mijn coach Karine van Oosterbos. “Ik kán niet meer! Ik ben echt helemaal op … ” zei ik gisteren tijdens onze sessie.

Zij zei dat je niet moet verwachten om rust te vinden als alles gedaan is, maar dat je rust moet NEMEN. Nu direct. Niet pas als alles gedaan is.

– Ok. We gaan proberen. Maar … dan gaan er misschien dingen niet gedaan zijn. Niet af. Nog niet in orde of geregeld of opgestart.
– Dat is niet erg. Nu eerst batterijen opladen. En daarna leren op tijd te stoppen.

Dus … zei ik voor vandaag een meeting af waarin nog vanalles moest worden opgestart voor mijn verlof. Zei ik nee op de vraag of ik donderdag dan nog een halve dag kon werken (dat was ik zelf ook al van plan, maar dat mocht niet van mijn coach 😉), verlengde ik mijn vakantie met een week en plande ik een paar dagen batterijen-oplaad-me-time in een huisje in de natuur.

En zo heb ik mijn laatste dag voor mijn verlof overleefd en toch nog heel veel in orde en geregeld gekregen, heb ik mijn out of office ingesteld en Teams en Outlook toegedaan.

Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik die niet meer opendoe tot 10 augustus. Want ik wil heel graag weten of die ene toffe kandidate ons voorstel aanvaardt en hoe het tweede gesprek verloopt met die andere kandidate die écht de moeite is, en of we nu onze Accounting Teamleader hebben gevonden en …

En het is maar een kleine moeite om even Outlook terug open te doen om toch nog even te checken of …

Maar ik ga nu echt proberen om het anders te doen. Even de stekker er helemaal uit. Weten dat het nu tijd is om te stoppen. Om dan vanaf 10 augustus met volledig opgeladen batterijen weer verder werk te maken van het aan boord brengen van supergoede en toffe nieuwe collega’s. 😊

===

Zin in tips en inspiratie over hoe je een rustig leven creëert waarin je kunt doen wat je graag doet en daar ook genoeg geld mee verdient? 

Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

2 Reacties

 1. janensonia

  Goed Ilse, zet alles eens van je af. Je bent te perfectionistisch, wil alkes in orde hebben. Geniet nu van je vakantie!

  Antwoord
  • Ilse Lathouwers

   Perfectionistisch ben ik zeker niet. Eerder ‘snel-istisch’. Ik wil alles ‘zo snel mogelijk’ gedaan hebben.
   Een perfectionist heeft meer tijd nodig dan de gemiddelde mens omdat die alles heel goed wil doen en nog eens nakijken.
   Ik krijg veel meer gedaan in veel minder tijd dan de gemiddelde mens, maar ik wil vooral dat alles ‘gedaan’ is.
   Dus is het mss een combinatie van ‘snel-istisch’ en ‘gedaan-istisch’.

   Antwoord

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…

Mijn favoriete mensen

Mijn favoriete mensen

Ze zeggen altijd dat je een doelgroep moet kiezen hè als ondernemer. En ik geloof ook wel dat dat werkt. Zowel voor...

Lees meer