Selecteer een pagina
Hoe kies ik de juiste niche voor mijn webdesign activiteiten?

Ilse Lathouwers

Ik help je om meer klanten aan te trekken met een mooie, overzichtelijke website die rust uitstraalt. En ik schrijf over minimalisme, ondernemen en innerlijke rust.

Gepubliceerd op 06/10/2021

Over: Mijn verhaal

Mijn laatste opdracht als freelance recruiter is afgerond. Ik heb een weekje vakantie gehad in een huisje in de natuur en nu is het tijd om het volgende hoofdstuk te beginnen.

Webdesign voor …

En daar zit ik nog even vast.

HR Consultants

Ik dacht me te focussen op HR Consultants. De afgelopen jaren kwamen er al verschillende HR Consultants bij me aankloppen voor een website. Omdat ze liefst iemand wilden die heel goed begrijpt wat ze doen en hoe ze werken.

Bezielde ondernemers

Anderzijds werk ik ook heel graag samen met bezielde ondernemers. Mensen die voelen dat ze hier iets te doen hebben. Die hun hart volgen. Die de wereld een beetje mooier maken. Of mensen gelukkiger.

Mensen die hun job opgeven om voor hun dromen te gaan.

Maar ik voel ook dat die omschrijving niet zo duidelijk is. En ik merk ook dat sommige van deze mensen in het begin nog niet zoveel budget hebben om een website te laten maken.

Rebelse ondernemers met nen hoek af

Nu had ik deze namiddag een kennismakingsgesprek met een ‘Punkrebelonderneemster‘. 🙃

Oh daar word ik ZO blij van.

Zij had het ook al gezien toen we elkaar tegenkwamen aan een kampvuur. Dat we hetzelfde DNA hebben.

Als ik de teksten lees van de site die ze voorlopig heeft (en waarvoor ze een nieuwe wil laten maken), dan maakt mijn hart al een sprongetje van blijdschap. Teksten met ge en gij. Waarin ze op een hele toffe en originele manier zegt wat ze doet en hoe ze werkt.

Misschien wil ik wel ‘de durvers’ als doelgroep. Degenen die de dingen op een andere manier zien en doen. Degenen die zich niet aan de standaarden en conventies houden.

Want ‘helemaal uzelf zijn’. Daar ben ik ook grote fan van.

👉 📷 Trouwens … voor de rebelse fotografen onder jullie: ze is op zoek naar een fotograaf die het helemaal ziet zitten om een shoot te doen van een bruid in een trouwkleed, met ‘katsjoe botten’ in de modder op een stort. Ik zou bijna zelf fotograaf willen worden om zo’n opdrachten te kunnen doen. 🙃

Maar dus… Ik moet er nog eens over nadenken. Of misschien eerder ‘voelen’. Wie mijn favoriete doelgroep is.

Wil je meer van dit soort tips?
Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief. 🙂

En volg me op social media

0 reacties

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…