Selecteer een pagina

Ilse Lathouwers

Ik schrijf over hoe ik werk maak van een rustig leven met veel vrijheid waarin ik kan doen wat ik graag doe en daar ook genoeg geld mee verdien

Gepubliceerd op 14/08/2021

Ik zette een punt achter 10 jaar werken als freelance recruiter

Ik heb het gedaan. Ik heb een punt gezet achter 10 jaar werken als freelance recruiter.

Ook al was ik nog bezig met een opdracht en liep mijn contract nog tot het einde van het jaar en kon ik daarmee echt nog wel een hele mooie financiële buffer opbouwen.

En ik had ook echt zo’n geluk met mijn opdracht. Hele toffe HR collega’s, hele toffe managers om mee samen te werken, niet zelf kandidaten moeten zoeken op LinkedIn, wat er bij de meeste opdrachten wel bijhoort en wat ik echt niet wil doen.

Maar alles in mij riep dat het tijd was om te stoppen. En om voor mijn dromen te gaan.

Je kan gewoon niet alles doen, ook al is het allemaal leuk

Mijn webdesignbedrijf was al een tijdje op ’t gemakske aan het lopen. Maar de laatste maanden begonnen er echt veel aanvragen te komen, terwijl ik me ook 200% aan het geven op mijn freelance job. En de 2 samen werd wat te veel.

Ik was van plan de freelance job niet te verlengen (mijn eerste contract liep tot begin juni), maar nadat ik weer een superleuk interview had gedaan samen met een manager waarmee ik een hele toffe klik heb, en ik me weer helemaal voelde stralen, besloot ik het dan maar anders te doen. Het webdesign werk on hold te zetten en de freelance job verder te zetten. Want de 2 samen was sowieso te veel. En de freelance job gaf op financieel vlak ook meer zekerheid.

Maar een kleine 2 maand en een paar weken vakantie later, en ik voelde in alles dat het tijd was om voor mijn eigen dromen te gaan. Dat het tijd was om het hoofdstuk ‘werken als freelance recruiter’ na 10 jaar af te sluiten.

Ga voor je dromen

De afgelopen jaren heb ik altijd de droom gehad om helemaal op eigen benen te staan. Niet meer werken als freelancer, maar echt mijn eigen bedrijf hebben.

Businessideeën waren er genoeg (ik had een lijstje van meer dan 200 ideeën). Eén van de ideeën (waar ik nooit echt iets mee heb gedaan) was mensen helpen die overwogen om voor hun dromen te gaan en zelfstandige te worden.

Op het moment dat ik wild was van dat idee heb ik zelfs een naambord voor aan de voordeur laten maken. Dus elke keer als ik thuiskom zie ik dat. En het leek de laatste dagen wel een boodschap aan mezelf. 🙃

Ilse Lathouwers, ga voor je dromen!

De komende weken

Ik laat het bedrijf waarvoor ik werk natuurlijk niet zomaar in de steek. Dus blijf ik tot ze een opvolger hebben gevonden die het van me overneemt. (Iemand interesse? Stuur je cv snel naar jobs@hyundai.eu. 🙂)

En ondertussen ben ik bezig met een paar interessante en inspirerende opleidingen: Het Business & Soul traject van Soulworx en The Instagram Academy van Socialized.

Ik neem nu de tijd om wat te gaan finetunen in mijn verhaal, wat structuur en richting te brengen in de dingen die ik deel, en ook eens goed na te denken over voor wie ik het allerliefst websites wil maken (mijn doelgroep). Ik dacht te kiezen voor coaches en HR Consultants. Omdat dat tot nu toe de mensen zijn die ik vooral heb geholpen.

Maar nu was ik deze namiddag in een suuuuuuperleuk en gezellig en authenthiek horeca plaatsje bij iemand in haar achtertuin die zelf taarten en quiches bakt en die zou ik ook zoooooooo graag een mooie website maken (want wat ze nu heeft is echt niet goed en dat is zo zonde).

Dus misschien moet ik nog een andere formulering vinden.

Een jaar geleden schreef ik ‘Webdesign voor mensen die de wereld een beetje mooier maken’. Misschien moet ik die terug een kans geven. 😊

Maar dus… Hoofdstuk afgesloten. En ook al voel ik in alles in en rond me dat dit is wat ik te doen heb, voelt het ook mega spannend. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.

===

Zin in tips en inspiratie over hoe je een rustig leven creëert waarin je kunt doen wat je graag doet en daar ook genoeg geld mee verdient? 

Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

0 reacties

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook interessant…

Mijn favoriete mensen

Mijn favoriete mensen

Ze zeggen altijd dat je een doelgroep moet kiezen hè als ondernemer. En ik geloof ook wel dat dat werkt. Zowel voor...

Lees meer